ОТНОВО ЗА АМЕРИКАНСКИЯ БИЗНЕС МОДЕЛ

ЖЕЛЯЗНОТО ПРАВИЛО НА КАПИТАЛИЗМА

Мнозина нашенци така и не могат да разберат, че моят сайт www.LudiPari.com е изграден изцяло върху

правилата, които ни диктува американският бизнес модел. Има нещо много любопитно в този модел. Това е „правилото 80 : 20”. Какво ще рече това?…

Установено е, че в Америка 20 % от населението създава 80 % от благата и материалните ценности. Тези 20 % прибират, разбира се, 80 % от печалбите. Казано другояче, 80 % от населението нямат ума, трудолюбието и куража да започнат самостоятелна стопанска дейност. Те са и ще си останат изпълнители, които работят за останалите 20 %.

Да повторим: 80 % от населението на една страна получават и ще получават САМО 20 % от общата парична маса! Завинаги и навеки!

В този смисъл капитализмът е една много, много справедлива система. Тук ще отворя скоба. Положението на човечеството никак не е розово. Броят на населението на Земята расте ли, расте (планетата вече се населява от близо 7 милиарда души!)

Успоредно с това баницата (природни ресурси, полезни изкопаеми и пр.) става от ден на ден все по- малка. Всеки нов гражданин на нашата планета иска, разбира се, да яде. Но!…

Малцина са тези, които имат енергията, куража, ума и трудолюбието за самостоятелен, независим бизнес! 80 % от хората на земята са малко или повече обслужващ персонал и трябва да се задоволяват с трохи. Така е и така ще бъде! Защото, както вече загатнах, на тях им липсват някои много важни неща: образование, интелект, находчивост, трудолюбие, кураж…

Едно трябва да е напълно ясно. Основната причина за това, че 20 % от хората потребяват 80 % от ресурсите, е, че те произвеждат 80 % от тези ресурси. Останалите 80 % от населението потребява 20 % от ресурсите, защото произвежда само 20 %.

Това състояние на нещата на бива да се схваща като проблем! Това е висшата справедливост на капитализма. Глупавите, необразованите, ленивите, разпасаните, слабите и страхливите не заслужават по- добра участ.

Много хора са ме питали и продължават да ме питат: „Кога ще се оправи България?” Те, сиромашките, не разбират, че България никога, ама никога не е била по- добре. Това, че питащите принадлежат към гореспоменатите 80 % и НИКОГА няма да се оправят, е един съвсем друг въпрос. Точно този въпрос се стремя да изясня с тази си публикация.

Ще завърша със следното: напоследък се наблюдава една съвсем реална тенденция. Тези 80:20 бавно, но сигурно се превръщат в 90:10.

Да погледнем към статистиката… Последните проучвания недвусмислено показват, че само 7 % от българите успяват да пестят. Само 1 % от българите пък не си знаят парите.

Ще го кажа по друг начин. Предприемчивите, изобретателните, находчивите, трудолюбивите и смели хора стават от ден на ден все по- малко. Те са вече не 20 %, а 10 % от цялото население на планетата.

Та тези 10 % от населението ще теглят общата колесница напред и ще осигуряват ЦЕЛИЯ прогрес на човечеството. И ще прибират съответно 90 % от парите. Но!… Те, разбира се, заслужават всяка стотинка, която са спечелили и ще спечелят!

Животът е много справедлив- на този свят всеки получава точно това, което заслужава! Повечето българи все още не могат да проумеят и да се примирят с простичкия факт- те са бедни и завинаги ще си останат бедни, защото НЯМАТ ПОТЕНЦИАЛА ДА БЪДАТ БОГАТИ!

Изкривената от комунизма българска психика не МОЖЕ ДА СЕ ПРИМИРИ С НЕРАВЕНСТВОТО. Е, ще се наложи да се примири! Защото друг път няма…

Последно, но не най- маловажно! Работата е там, че тази ситуация съществува и в Интернет бизнеса. Запомнете: 90 % от печалбите ви ще се дължат едва на 10 % от посетителите на вашите комерсиални сайтове. Това пък е желязното правило на Интернет маркетинга!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

4 Responses to “ОТНОВО ЗА АМЕРИКАНСКИЯ БИЗНЕС МОДЕЛ”


 1. 1 асен март 22, 2009 в 8:16 pm

  Така е за съжаление или щастие.
  Повечето хора копнеят да се залостят на наемна работа за някаква заплата и не проявяват предприемчивост.

 2. 2 ludipari март 23, 2009 в 3:55 am

  Тези така наречени „хора“ не са хора, а работен добитък. Хубавото е това, че повечето от тях не го съзнават.

 3. 3 cyber март 27, 2009 в 8:36 pm

  „Животът е много справедлив- на този свят всеки получава точно това, което заслужава!“

  Евала за тая приказка, много е вярна

 4. 4 ludipari март 28, 2009 в 4:41 am

  Така е, така е! Да вземем за пример „назначените“ нашенски милионери. Назначиха ги, а след време ги „уволниха“ с куршум в главата. Получиха си, казано другояче, ЗАСЛУЖЕНОТО!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: