БЛОГ ЛИ?…

БЛОГЪТ КАТО СРЕДСТВО ЗА БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА

Както много често изтъквам в курса си по Интернет маркетинг (предлагам го в моя сайт www.LudiPari.com), блоговете се списват от безделници, увредени хорица и комплексирани графомани. Те неистово вярват, че блогът ще ги направи нещо повече от нищожни, анонимни нули. Това, разбира се, не е така. Блогът е само едно губене на време, ако… Ако не го използвате за реклама!

Как става тази работа, ще се запитат на това място мнозина. Лесно е, всичко е лесно, когато знаеш как става. В този свой материал ще ви разясня възможностите за безплатна, но крайно ефикасна реклама в блоговете.

Нещата тук имат всъщност три измерения. Самият блог осигурява едно допълнително присъствие в Мрежата на умния Интернет бизнесмен. Особено пък, ако носи наименованието на комерсиалния сайт! Но това далеч не е всичко…

Смислените постове в блога ви създават бавно, но сигурно репутацията на голям експерт във вашата област. Те винаги, винаги трябва да съдържат линк към вашия комерсиален сайт!

Всяка една публикация в блога може и трябва да се мултиплицира чрез поместването и в 10- 15 социални мрежи. И това, разбира се, е фасулска работа, която дава фантастични резултати.

Последно, но не най- маловажно: вашите коментари в чужди блогове, коментари, които насочват към вашия блог и оттам към комерсиалния ви сайт, са също така нещо крайно ефективно.

Разясних ви една част от моята рекламна стратегия, която в крайна сметка изкара моите сайтове

www.LudiPari.com

www.Pisaneto.com

и

www.Otslabni.net

на ПЪРВА СТРАНИЦА в Google!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

2 Responses to “БЛОГ ЛИ?…”


 1. 1 seo март 29, 2009 в 6:56 pm

  Гледам я стратегията в тоя сайт ама доста грешна ми се вижда… Гугъл не е толкова тъп да не се усети, че след като всеки пост има линк към един и същи сайт, става въпрос за т.нар. агресивно seo, което казват имало по-скоро обратен ефект. Като добавиш и факта че постовете нямат външни линкове/коментари не е много трудно да се сетиш че блога е спамерски и не е много от полза на потребителите.
  Плюс това Гугъл има един тон методи да свърже авторите на отделни сайтове за да разбере кой сам се линква…

  И резултата е очевиден – при всичките усилия http://www.LudiPari.com е с ПР3, което си е смешно имайки предвид че ПР3 се прави с няколко линка и хубаво съдържание. Очевидно някоя/и от тия стратегии е дала обратен ефект. То е хубаво е да се линкваш ама чак пък във всеки пост…

 2. 2 ludipari март 30, 2009 в 12:51 am

  Кукувича прежда… Дъра- дъра два чадъра, жена ми е болна, мъжът и умря…

  Истината е една: когато набереш думата „писане“ в Google, ще откриеш, че моят сайт http://www.Pisaneto.com е на втора позиция в търсачката!!!

  Когато набереш думата „пари“, ще откриеш, че моят сайт http://www.LudiPari.com е на пета позиция в търсачката.

  Само това е важно, защото вече 5 години (!) от двата сайта валят пари! Много пари! Ще повторя: това е ЕДИНСТВЕНОТО ВАЖНО нещо в Интернет бизнеса! Финансовите постъпления от един комерсиален сайт са ЕДИНСТВЕНИЯТ КРИТЕРИЙ за неговата функционалност.

  А не догадките и предположенията на тоя и оня…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: