КАК СЕ НАЛИВАТ ОСНОВИТЕ

FIRST THINGS FIRST

В уводната част на моя курс по Интернет маркетинг (запишете се за него от сайта www.LudiPari.com) аз се спирам и на няколко централни, глобални проблема. Така например аз обстойно разглеждам основните принципи на маркетинга изобщо. Защото маркетингът има няколко фундаментални правила, с които трябва на всяка цена да се съобразяваме…

1. Всичките ни усилия – онлайн и офлайн – трябва да бъдат синхронизирани. Те не бива да се разминават и на йота! Така и само така ще осигурим популяризацията и брандинга на нашата стока.

2. Трябва да оглеждаме и преценяваме внимателно всички делови възможности. Не бива да търчим от среща на среща, да прехвърляме бюлетини и листовки, да водим безконечни, но неефективни преговори. Много полезни делови връзки могат да бъдат създадени чрез внимателното оглеждане на пазара. Така ще открием хора и фирми, които са добре настроени към нас и могат да ни бъдат от полза в бъдеще.

3. Мрежата трябва да се ползва по предназначение – за КОМУНИКАЦИЯ И… БИЗНЕС! Доказан факт е, че 87% от потребителите на Интернет търсят в Мрежата стоки и услуги.

4. Трябва да наблюдаваме внимателно конкуренцията, независимо от това, дали тя се намира на другия край на земното кълбо. Интернет превърна света в едно глобално село и ние трябва да се съобразяваме с това. Поради тази причина ние много внимателно трябва да проучваме и анализираме всяко едно действие на нашите конкуренти по света.

5. Комуникацията с клиентите и партньорите е задължителна! Няма смисъл да създаваме комерсиален сайт, който е трудно достъпен за хората и ги затруднява да влязат във връзка с нас. Трябва да създадем сайт, който облекчава и насърчава комуникацията с нас.

6. Трябва да ползваме услугите на хора с побелели коси. Те може и да не са запознати с последната версия на Firefox, но те и САМО ТЕ могат да ни помогнат с опита, който са натрупали през годините. Младите хора не разбират от бизнес. Няма как да разбират, защото те не притежават необходимата подготовка и необходимия опит.

7. В наши дни не бива да летим твърде високо! Годините на Интернет милионерите безвъзвратно отлетяха. Сега вече сме „много маймуни на клона” и печалбите са по-малки. Така или иначе обаче Интернет бизнесът ни предоставя чудесната възможност да печелим значителни суми, без да напускаме уюта на дом си.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

0 Responses to “КАК СЕ НАЛИВАТ ОСНОВИТЕ”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: