ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ НА МАРКЕТИНГА

ДА ПРИВЛЕЧЕШ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ

Моят курс по Интернет маркетинг (предлагам го в сайта www.LudiPari.com) разглежда и ред общи теоретически проблеми. Доста обстойно се спирам на основни постановки, без които не може да се мине в Интернет маркетинга. Една такава постановка, не ще и дума, е въпросът за така наречения publicity. Терминът publicity е добре известен на специалистите по маркетинг. Лаиците обаче или не знаят какво се крие зад него, или го объркват с рекламата.

Publicity означава публичност, популяризация, привличане на общественото мнение, PR.  В тази област има ред правила, които не бива да се пренебрегват с лека ръка. Особено тогава, когато става дума за популяризация на комерсиален уеб сайт.

Eдна кампания за популяризиране на определен сайт трябва да започне с предварително съставен план. Много преди сайтът да се появи онлайн, трябва да се знае кои са най- важните послания към клиентите; върху кои теми и аспекти трябва да бъде поставено ударението; какво трябва да узнаят хората за производителя, за предлаганата стока, за фирмата.

Цялостната рекламна стратегия трябва да е напълно изяснена: в кои онлайн и офлайн издания ще се появяват рекламите, какво послание ще носят те, каква е спецификата на офертите.

Важно е да се знае, че колкото по- голяма новина представляват рекламните послания, толкова по- голямо внимание ще им обърнат медиите. Този вид публичност ще спечели доверието на потенциалните клиенти.  Обикновената реклама не може да свърши тази работа!

Когато се стремим да привлечем общественото мнение, ние ВИНАГИ трябва да се стремим към уникалност,  солидност, мощно въздействие върху сетивата.

Запомнете: без популяризация и публичност, без PUBLICITY, ще ви се случи нещо ужасно! Какво е то ли?… Там е работата, че нищо няма да се случи! Вие ще си останете една анонимна нула от тълпата!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

0 Responses to “ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ НА МАРКЕТИНГА”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: