УБИЙСТВЕН СХЕМАТИЗЪМ!

ПРОКЛЯТИЕТО НА КОНФОРМИЗМА

Накъдето и да се обърнеш, виждаш до болка познати неща: изтъркани, износени рекламни техники, които се мъчат да наложат някакъв продукт. В повечето случаи различните фирми прилагат една и съща тактика, една и съща стратегия. Телевизионни клипове, печатни реклами, билбордове и така нататък, и така нататък. До лудост, до припадък… Да му се доповръща на човек от банални, скудоумни повторения, копия, шаблони и схеми…

Когато нова фирма излезе на пазара и се опита да направи впечатление, да предизвика интерес, тя се включва в общия хор на подражателите и постига точно обратното- фирмата се слива с останалите и става НЕВИДИМА. Потребителите чисто и просто не я забелязват. Или не и обръщат внимание.

Същото може да се каже и за политическата реклама. И тук цари същият схематизъм- телевизионни клипове, плакати, печатна реклама… Пък после се чудят, защо само шепа абдали отиват да гласуват…

Какво да се прави? Има ли изход от тази ситуация? Има изход, разбира се! Само че…Нещо ни пречи. На всички нас. Какво е то ли?  От малки ни учат да не се набиваме в очи. Родители, учители, войскови командири. Учат ни, че „преклонена главица сабя не я сече”.

Затова на повечето хора им е трудно да създадат успешна рекламна стратегия, стратегия, която да ги отличава от тълпата. Само така, чрез уникалност и оригиналност  в наши дни могат да се наложат стоки и услуги на пазара. За целта най- подходящ е така нареченият „герила маркетинг”, който разчита на въображение и изобретателност, на творчество и находчивост.  В моя курс по Интернет маркетинг (запишете се за него от сайта www.LudiPari.com),  аз запознавам моите курсисти с тази методика и горещо я препоръчвам не всеки, който е сериозно загрижен за бизнеса си.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

0 Responses to “УБИЙСТВЕН СХЕМАТИЗЪМ!”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: