ОТНОВО ЗА БЕЗПЛАТНАТА РЕКЛАМА ОНЛАЙН

RSS КАТО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА

Наскоро прочетох следното:

“RSS (Really Simple Syndication) е технология, която позволява на Интернет сайтовете да обменят по между си кратка, честопроменяща се информция за съдържанието си. RSS потока съдържа заглавия, автор, коментари и връзка към конкретния материал. Повечето съвременни уеб браузъри (Mozilla Firefox, Opera, Safari) разполагат с вграден RSS четец. По-големите международни домейни като Yahoo.com, Gmail.com също дават възможност за достъп до информация през RSS. Хубавото е, че не е нужна допълнителна регистрация, всичко става с името и паролата, чрез които отваряте e-mail кутията си.

Много сайтове имат горепосочения оранжев знак или надпис “RSS”. Когато кликнете върху иконката, ще бъдете отведени към списък с възможни програми поддържащи формата.

Какво е предимството? Получените RSS материали се обновяват автоматично, така че вие разполагате по всяко време с актуална информация. При използването на RSS, не е нужно да отваряте Интернет страницата, на която е поместен обновеният материал. Вместо ежедневно да търсите новите публикации по десетки сайтове, сайтовете автоматично ви уведомяват за нов материал. Ако решите, че сайтът, за който сте се абонирали, вече не ви е полезен, можете да изтриете абонамента си с едно натискане на мишката (по-скоро две). Главната идея е да се пестят време и усилия – пребиваването ви в “мрежата” да е и полезно и приятно.“

Това е написал един много уважаван блогър.  Преди време го срещнах случайно на улицата. Беше опърпан и изглеждаше беден. Защото действително е беден- та той работи за заплата. Неговото интелектуално късогледство го е докарало до този хал. Как така, ще се запитате вие.

Да вземем за пример горните му  писания. Не че не са верни, не! Но той не е бизнесмен, той няма търговски нюх и усет и не вижда най- важното, най- същественото. А то е това: RSS бавно но, но сигурно измества прехвалените безплатни бюлетини (така наречените
newsletters или ezines). Те бяха чудесен инструмент на и- мейл маркетинга. Служеха доста добре и за безплатна самореклама.

По правило тези бюлетини се изпращаха на ВСЕКИ, абонирал се за тях. Обаче! Мнозина се абонираха от чисто любопитство. Таке е- всички са любопитни, малцина са любознателни. Точно затова ефектът от безплатните бюлетини беше повече от скромен. Казано накратко, те НЕ ПРОДАВАХА достатъчно добре.

Нещата са доста по- различни при RSS. Тук за определени публикации се абонират САМО такива хора, които НАИСТИНА СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ от тях. След време тези абонати могат далеч по- лесно да се превърнат в плащащи клиенти. В този смисъл RSS представлява една истинска революция в областта на Интернет маркетинга. От тази възможност трябва непременно да се възползват онези, които искат да спечелят сериозни пари от Мрежата.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

0 Responses to “ОТНОВО ЗА БЕЗПЛАТНАТА РЕКЛАМА ОНЛАЙН”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: