МНОГО ДОБРИ НОВИНИ

ОПАСЕНИЯТА НА GOOGLE

„Ню Йорк Таймс” съобщи неотдавна, че лично Сергей Брин, един от основателите на Google, се е заел доста сериозно с изучаването на новата търсачка Bing, която е дело на Microsoft. Това идва да рече, че от Google ясно осъзнават, че новата търсачка, която съществува едва от един месец, може да се превърна в опасна конкуренция.

Ред американски издания, позоваващи се на отлично осведомени източници, съобщават също така, че Google работи усилено по спешни обновления на своята търсеща машина. Екипът, воден от Брин, трябва да направи подробен анализ на алгоритъма на Bing, за да установи кои са нейните силни страни и с какво продуктът на Microsoft може да превъзхожда Google.

Bing се появи само преди броени седмици и се прие изненадващо добре. Разбираемо е, като се има предвид прескъпата рекламна компания на търсачката, в която са били вложени между 80 до 100 милиона долара!

Статистиките сочат, че за две седмици Bing e увеличил своя дял на търсенето с цели 2% и той е вече възлиза на 11%. По всичко личи, че е въпрос на време сайтът на Microsoft да се установи трайно като подгласник на Google.

Според компанията, създател на Windows, Bing има предимство в даването на по-пълноценни резултати при търсене. Особено при търсенето на изображения. Въпреки всичко се забелязва прилика между Bing и Google, макар че алгоритъмът при търсене е осезаемо различен.

Остава да разберем дали търсачката на Microsoft ще успее да се превърне в действителен конкурент на лидера в сферата. При всички положения ще й бъде трудно, въпреки милионите, дадени за реклама. Така или иначе това е една добра новина за Интернет потребителите, защото от тази конкуренция за тях неминуемо ще възникнат нови облаги и преимущества.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

0 Responses to “МНОГО ДОБРИ НОВИНИ”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: