КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?…

МАРКЕТИНГЪТ КАТО ЕСТЕСТВЕН ПРОЦЕС

Световната икономика се намира в тежко състояние. Затова всеки сериозен бизнесмен трябва да подобри ефективността на своя маркетинг. Трудните времена ни изправят пред огромни проблеми, но успоредно с това те създават нови възможности пред онези находчивия бизнесмени, които притежават необходимата информация, знаят как и какво да променят и го прилагат на практика. Познанията по маркетинг ни правят достатъчно гъвкави за да преодолеем всички препятствия и дори чувствително да увеличим нашите печалби.

Не бива да забравяме обаче нещо много, много важно: маркетингът е като дишането- той е една задължителна дейност, която ни осигурява нашето оцеляване! Ако спрем да дишаме, ние умираме. Ако не разбираме от маркетинг или пък не го прилагаме, ние неминуемо стигаме до фалит! Толкова прости и ясни са тези неща. В наши дни е много важно маркетинговата дейност да протича толкова лесно и естествено като самия процес на дишането.

Когато говорим за Интернет маркетинг пък, трябва да имаме предвид, че в крайна сметка тук става дума за следното: установяване на трайна връзка с хора, които евентуално биха станали наши клиенти. Още по- добре би било, ако тези хора станат наши ПОСТОЯННИ клиенти.

Връзката между бизнесмена и (потенциалните) клиенти трябва да почива преди всичко на доверие. До сделка обикновено не се стига тогава, когато липсва взаимно доверие. Хората са склонни да правят бизнес само с онези, на които вярват и смятат, че могат да се доверят. Това е човешко и е напълно разбираемо. Доверието обаче в повечето случаи се дължи на репутацията. А репутация се създава единствено и само с непрекъсната и постоянна меркетингова дейност.

Много начинаещи Интернет бизнесмени извършват една основна грешка:
те започват бизнеса си без ясна визия; без ясна представа за това какво искат да постигнат. Хората трябва да разбират какво им предлагате, те трябва да знаят кой сте и какъв сте. Вие, казано другояче, трябва да създадете своя собствена физиономия, своя собствена търговска марка. Само така ще можете да се откроите от тълпата и да наложите себе си в Интернет. Яснотата, простотата и автентичността създават привличането, обаянието и чара!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

Advertisements

0 Responses to “КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?…”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: